З 1 червня громадяни України, що мають внутрішній ІD-паспорт України, можуть в’їжджати, прямувати транзитом та перебувати без віз на території Туреччини до 90 днів протягом 180 днів. «Під час мого офіційного візиту до Туреччини ми обіцяли безвізовий в’їзд до Туреччини для українців — і ми це зробили. Це ще один крок на шляху лібералізації режиму поїздок громадян», — написав на своїй сторінці у Фейсбуці Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.


Надзвичайний і Повноважний Посол України в Туреччині Андрій Сибіга також повідомив у Твіттері: «Зустріли перший рейс з Києва з українцями, що перетнули турецький кордон на підставі ІD-картки. Угода працює».

 

До речі, нещодавно посол України в Туреччині Андрій Сибіга надіслав голові асоціації готельєрів Туреччини Тимуру Байиндиру листа із закликом налаштувати антени турецьких готелів на трансляцію українських каналів.

Цього листа пан посол також виклав на своїй сторінці у Твіттері. Посол звернув увагу на динаміку збільшення українського туристичного потоку до Туреччини: торік зростання становило 48 відсотків. Туреччину відвідали 1,45 млн. українців.


«Враховуючи, що сьогодні наша держава переживає воєнну агресію з боку Росії, а також за умов агресивної російської пропаганди, що транслюється телеканалами РФ, для громадян України під час їхнього відпочинку в Туреччині є надзвичайно важливим мати доступ до об’єктивних джерел інформації — каналів українського телебачення», — зауважив посол.