Постійна комісія Кіровоградської міської ради з питань діяльності ради не підтримала питання про внесення на розгляд депутатів проекту рішення про перейменування Кіровоградської міської ради на Кропивницьку. Як аргумент для свого вердикту представник юридичного управління міської ради заявив, що виносити це питання передчасно, адже ще тривають процеси у Вищому спеціалізованому суді стосовно перейменування міста.
Загалом до складу комісії входить чотири депутати. З присутніх на черговому засіданні трьох членів комісії за внесення проекту до порядку денного наступної сесії міськради проголосувало лише двоє.
Не підтримала комісія також і петицію активіста ГО «Асоціація політичних наук» автора статуту міста Кропивницького Дмитра Сінченка. Автор петиції пропонував передати напрацювання активістів на розгляд робочій групі, яка потім передасть проект для вивчення депутатам.
Дмитро Сінченко переконаний: поки міськрада носить назву Кіровоградська, її депутати пропагують комуністичну ідеологію. Тож асоціація налаштована позиватися до суду, звертатися до поліції та СБУ, якщо міська рада Кропивницького й надалі називатиметься Кіровоградською. Адже в Україні діє закон про декомунізацію, а за пропагування комуністичної ідеології передбачена кримінальна відповідальність.
Нагадаємо, рішення про перейменування Кіровограда на Кропивницький Верховна Рада України ухвалила ще в липні минулого року.

Кіровоградська область.