Влада СРСР неодноразово проголошувала, що Ленін, більшовики створили державу Україна. А з ким же тоді у 1654 році об’єдналась Росія? Звичайно, з існуючою в той час Україною. Але весь час Росія намагалась поглинути Україну як державу. Якщо не повністю, то по частинах.


У 1897 році відбувся «Перший загальний перепис населення Російської імперії». Були видані звіти окремо по кожній губернії та області. Наприклад: Амурська, Камчатська, Кубанська, Область Війська Донського тощо.

Перепис засвідчив, що навколо нинішньої України жило багато українців, які складали значну частину населення певної території. У звіті зазначалось, що при визначенні етнографічного складу населення приймали за основу рідну мову людини.


Ось кілька прикладів про українців (малоросів за царськими правилами), взятих із цих звітів.


Воронезька губернія (кількість українців):


Бірючевський повіт — 70,70%


Богучарський повіт — 81,82%


Валуйський повіт — 51,10%


Острогозький повіт — 90,29%.


Гродненська губернія (жителів):


Брестський повіт: росіян — 17759, українців — 140561, білорусів — 3997.


Бельський повіт: росіян — 9758, українців — 64258, білорусів -8068.


Кобринський повіт: росіян — 5740, українців — 146789, білорусів — 1563.


Люблінська губернія (нині Польща):


Грубешовський повіт: українців — 59,60%


Тамешевський повіт: українців — 49,5%


Область Війська Донського (нині Ростовська область РФ):


Таганрозька округа: росіян — 131029 осіб, українців — 254819 осіб.


Курська губернія:


Грайворонський повіт: українців — 58,88%


Ново-Оскольський повіт: українців — 51,01%


Седлецька губернія (нині Польща):


Влодавський повіт: українців — 59,79%


Чорноморська губернія:


Сочинський повіт: росіян — 42,56%, українців — 47,36%.


Якщо українці складали більшість населення на певній території, то ці землі вважаються етнічними землями українців.


Ось приклад з Таганрозького округу. Він знаходиться на південь від Донецької області, межує з Азовським морем. У 1922 році було створено Радянський Союз. І Таганрозька округа ввійшла до складу УСРР (так тоді називалася ця республіка).


Але наприкінці 1923 року почалась суперечка між Україною і Росією про підпорядкування Таганрозької та Шахтинської округ. У СРСР все вирішувалось у Москві. Два райони Шахтинської та п’ять округ Таганрозької було передано до складу РСФРР. І це незважаючи на те, що у Таганрозькій окрузі українців проживало вдвічі більше, ніж росіян. Україна не тільки втратила свої етнічні землі, а й півсотню кілометрів морського берега Азовського моря, відповідно 3-кілометрову економічну морську зону вздовж цього берега. Росія одержала майже 100 км кордону на півдні України. З цієї території через цей кордон у 2014 році РФ перекинула на Донбас свої регулярні війська. Вони вдарили у спину українським воїнам, створили Іловайський котел. У ньому загинуло кількасот українських воїнів. І все це наслідок передачі Таганрозької округи Росії.


Інший приклад — Придністров’я. 7 березня 1924 року у складі України, за наказом зі столиці СРСР, створено Молдовську автономну область. Вона з 12 жовтня 1924 року була перетворена на Молдавську Автономну Радянську Соціалістичну Республіку. У 1929 році там проживало 48,5% українців, 30,1% молдован, євреїв та росіян по 8,5%. Молдовани не складали переважну частину населення. Тому створення цієї автономії не мало особливої потреби. Але входило до стратегічних планів Москви про відколення від України певних територій. До речі, в Області Війська Донського (нині Ростовська область) проживало на початку століття 720 тис. українців.

Нині там немає жодної української школи.


Після жовтневого перевороту 1917 року більшовики не мали сил утримати всю територію колишньої Російської імперії. Вибори 1917 року до місцевих влад, а згодом до Установчих зборів, що проводив Тимчасовий уряд, показали, що більшовики мали підтримку до 20% населення. Тому більшовики надали незалежність Польщі й Фінляндії, там населення у більшості були за незалежність. Відокремились від Росії прибалтійські держави, Бессарабія. Але у планах більшовиків був намір повернути ці території, наростивши військову силу.


Невдалою була спроба більшовиків знову завоювати у 1920 році Польщу. Навпаки, ця спроба змусила більшовиків віддати Польщі ще й Західну Україну і Білорусію.


Після 1939 року СРСР силою повернув собі Прибалтику, Бессарабію, Західну Україну і Білорусію. Якби не було Молдавської автономії, то Бессарабія з її 1,5 млн. населення увійшла б до складу Одеської та Вінницької областей. Ця кількість населення не тягнула на створення окремої республіки. Але, відколовши від України Автономну Молдавську Республіку, яка разом з деякими територіями Бессарабії і дала право Москві створити Молдавську республіку. Нині з Придністров’я колишньої МАРСР, у спину України натравлені російські регулярні війська. У наші дні промосковські гіди розповідають туристам, що Ленін і його московські прихильники створили державу Україна. Насправді, вони цілеспрямовано відбирали в українців етнічні землі. Наведені приклади про це свідчать.