Прем’єр-міністр Володимир Гройсман уже вдруге за останні два тижні заявив, що цього опалювального сезону підвищення цін на газ для українських споживачів не буде. «Я обіцяв і тримаю слово: підвищення ціни на газ цього опалювального сезону не буде», — сказав він днями в ефірі одного телеканала та підкреслив, що нова формула ціноутворення на газ ураховуватиме соціальну складову.

Нагадаємо, що раніше, під час засідання уряду, прем’єр навіть доручив міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику отримати від НАК «Нафтогаз України» інформацію про те, за якою ціною вона готова постачати газ для населення у 2018 році. «Читаю зранку ЗМІ: «Уряд планує підвищити ціни на газ». Я про це взагалі нічого не знаю. Ігорю Степановичу, ви збираєтеся підняти ціну на газ?» — запитав тоді Володимир Гройсман та отримав від Ігоря Насалика відповідь, що це повідомлення — «абсолютна дурниця».
Проте після того, як Президент Петро Порошенко в Давосі в інтерв’ю агентству Bloomberg заявив, що «уряд готовий врегулювати ціни на газ», це питання знову актуалізувалося, адже підвищення цін на газ є однією з вимог МВФ для отримання Україною нового траншу кредиту.
«Ймовірно, схрещую пальці, до квітня в нас буде місія і матимемо наступний транш», — сказав П. Порошенко в інтерв’ю Bloomberg та зазначив, що Україна для цього вже виконала 80 відсотків своїх зобов’язань. А серед невиконаних зобов’язань, зокрема, залишилося створення Антикорупційного суду, призначення постійного керівника Нацбанку та «врегулювання ціни на газ».
Утім, заяви Президента та прем’єра не суперечать одна одній, бо В. Гройсман обіцяє не підвищувати ціни на газ до завершення нинішнього опалювального сезону. Тож коли у квітні до України прибуде місія МВФ, нинішній опалювальний сезон закінчиться, а з ним і «термін дії» обіцянки глави уряду тримати ціну на газ.