Хокей. Чемпіонат УХЛ. Плей-оф. Фінальна серія. 5-й матч. 28 березня.
«Донбас» (Донецьк) — «Кременчук». 3:0 (1:0, 1:0, 1:0). Рахунок серії — 4:1.
Вражаючий сезон провела донецька команда (тренер — Сергій Вітер), яка втретє поспіль і вшосте в історії стала чемпіоном України! Велика заслуга в «золотому» фініші клубу його президента Бориса Колеснікова.
Радіє команда, радіють її прихильники, мріють повернутися разом до рідного міста, коли його визволимо від окупантів. У мить перемоги бажаємо «Донбасу» зростання і підкорення нових вершин.

***

— Чемпіонат був дуже складний, — сказав Борис Колесніков. — Три команди — «Кременчук», «Білий Барс» і «Донбас» — справді боролися за «золото» до останнього моменту. Харків теж добре виступив, просто у нього не було часу на підготовку, добре зіграли «Галицькі Леви». Я вважаю, що молода команда зі Львівщини — відкриття чемпіонату, і, звичайно, броварські «Вовки», котрі дуже пізно заявилися на турнір. Я сподіваюся, що в наступному чемпіонаті команди підростуть, зміцніють. Ми сподіваємося на участь у турнірі від шести до восьми команд.
Скажу, що тепер у нас дилема — нам потрібно запрошувати гравців, які зможуть чинити серйозний опір у європейських кубках. Інакше у чемпіонаті не буде великої конкуренції. Повинно бути чотири сильні клуби, але якщо у футболі їх два, то, за великим рахунком, звідки в хокеї їх візьметься чотири? Однак три серйозні команди маємо. Он і «Дніпро» херсонський оголосив, що братиме участь у чемпіонаті. Я знаю, що триває величезна робота з відродження київського «Сокола». Це буде справжня битва між «Донбасом» і «Соколом»...
Я — президент клубу з 2010 року, ми брали участь у шести чемпіонатах, і всі їх виграли. Двічі — у «Сокола». Отож готуємося: що сильніший суперник — то цікавіше буде «Донбасу».

***

Срібними призерами, зрозуміло, стали хокеїсти «Кременчука» (тренер — Олександр Савицький). Цього разу одразу двом командам вручено бронзові медалі — харківському «Динамо» (тренер — Олександр Сеуканд) і білоцерківському клубу «Білий Барс» (тренер — Костянтин Буценко).

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.