Іллінецька міська об’єднана територіальна громада (ОТГ) стала найбільшою на Вінниччині після приєднання до неї ще однієї сільради, Паріївської. Тепер у ній вісім старостинських округів, що нараховують 25 населених пунктів.

 

Ці квіти скоро висадять на клумбах у населених пунктах Іллінецької ОТГ, а виростили їх за кошти від реалізованих відходів з пластику.

Фото з сайту Вінницької облдержадміністрації.

— Краще за будь-які слова за об’єднання агітують конкретні справи, — каже керівник Іллінецької ОТГ Володимир Ящук. — Жителі населених пунктів бачать це і приймають рішення про об’єднання. Раніше бюджет міста Іллінці становив 10—11 мільйонів гривень, на нинішній рік маємо 141 мільйон гривень.

Об’єднана громада заявила про себе двома проектами — роздільного збирання побутових відходів і «Безпечне місто». У кожному населеному пункті встановлено різні типи контейнерів. Вироби з пластику спресовують і переробляють, а за отримані кошти розвивають тепличне господарство. У двох теплицях вирощують квіти. У кожному населеному пункті є працівник із благоустрою. Він перебуває у штаті комунального підприємства «Добробут». За словами його керівника Юрія Вишневського, нині тривають роботи зі спорудження сортувальної станції. ОТГ оплачує перебування восьми одиноких членів громади у будинку геріатричного профілю. Крім названих проектів, у кожному з населених пунктів виконано низку конкретних робіт — відремонтовано дороги, дитсадки, клуби, освітлено вулиці.

— Навіть скептики погоджуються з тим, що ОТГ — це перспективна справа, — каже в. о. старости села Тягун Іван Ребар. 

Вінницька область.