Олег ЛЯШКО переконав аграрний комітет підтримати його законопроект про заборону використання пальмової олії у продуктах харчування, насамперед у молочці. Політик наголошує: бореться за це, щоб зберегти здоров’я українців і повернути корову в село. Він пояснив, чому є таким противником пальмової олії.

Олег Ляшко із задоволенням куштує домашні молочні продукти з базарів.

«По-перше, вона провокує рак і важкі захворювання серцево-судинної системи. По-друге, це надзаробітки. Замість того, щоб купувати українське молоко, завозять дешеву пальмову олію, травлять людей, виробники мають надприбутки, а українці витрачають мільярди доларів на лікування онкозахворювань. Сьогодні Україна посідає перші місця із серцево-судинних та онкохвороб, а в селі немає корови. Тому ми добиваємося заборони пальмової олії», — пояснив народний депутат.
На переконання О. Ляшка, ініційований ним законопроект дасть можливість селянам більше заробляти, відновить поголів’я великої рогатої худоби та істотно покращить стан здоров’я нації.
«Тут голова однієї асоціації каже, що пальмова олія безпечна. Нехай він спробує два тижні її поїсти. Я б не радив йому експериментувати, тому що це закінчиться онкологічною клінікою і витратами на лікування. Я бажаю всім здоров’я, і тому ми хочемо, щоб українці їли якісну продукцію. І ключове — це відновлення тваринництва в селі. Бо коли альтернатива українській корові — пальмова олія, то нехай її їдять ті, де вона вирощується», — зазначив О. Ляшко.
Політик додав, що економити на здоров’ї громадян не можна. Тому пропонує драконівські штрафи для тих, хто труїть українців неякісними продуктами харчування.
«Мільйонні штрафи, адміністративна відповідальність, а якщо продовжують порушення — то кримінальна відповідальність. Тому що коли людина з онкологією потрапляє до лікарні, потім здоров’я їй ніхто не поверне. Тому той, хто довів до онкології, повинен сісти в тюрму, щоб більше ніхто не труїв людей», — наголосив лідер РПЛ.

Галина ПЕЧЕРИЦЯ.
Фото пресс-служби РПЛ.