Під час візиту до Колумбії Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко провела зустріч із заступником міністра закордонних справ Колумбії Патті Лондоньо. Сторони, зокрема, обговорили актуальні питання активізації міжпарламентського діалогу, економічної співпраці, співробітництва у сферах сільського господарства, IT та інших напрямах.

Андрій Тетерук, Ірина Геращенко, Патті Лондоньо, Олексій Рябчин, Наталія Веселова.

Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко поінформувала Патті Лондоньо про безпекову та гуманітарну ситуацію на Донбасі, про систематичне порушення Російською Федерацією прав людини на сході України та на окупованому півострові Крим. Особливу увагу було приділено координації позицій у рамках міжнародних організацій.
Заступник міністра закордонних справ Колумбії Патті Лондоньо поінформувала про успіхи та складнощі постконфліктного періоду в Колумбії. Також вона розповіла про впровадження реформ у Колумбійській Республіці.
За словами заступника міністра закордонних справ, упродовж останніх років Колумбія істотно збільшила видатки на освіту, а також значна частина бюджету Колумбійської Республіки спрямована на процеси реінтеграції і імплементації мирної угоди.
Ірина Геращенко та Патті Лондоньо обмінялися думками щодо проблем, які є актуальними як для України, так і для Колумбії, — боротьба з тероризмом та кіберзлочинністю, розмінування та протимінна діяльність.
Парламентська делегація у складі Першого заступника Голови Верховної Ради України Ірини Геращенко та народних депутатів Наталії Веселової, Світлани Заліщук, Олексія Рябчина та Андрія Тетерука відвідувала з 9 по 13 квітня Республіку Колумбія (м. Богота) з метою вивчення колумбійського досвіду мирного процесу на запрошення СМІ — Центру Мартті Ахтісаарі.
Члени делегації, зокрема, ознайомилися з досвідом реінтеграції, перехідного правосуддя та імплементації політики постконфліктного періоду в Колумбійській Республіці.
Під час візиту українські парламентарії також провели зустрічі з представниками уряду Колумбійської Республіки, учасниками мирних переговорів, політиками, представниками дослідницьких інститутів та державних структур, що займаються підтримкою жертв конфлікту і постконфліктним діалогом. Також народні депутати відвідали зону реінтеграції в Колумбії, провели зустрічі із представниками регіональної влади та зустрілись із представниками української діаспори в Колумбії.

За повідомленням прес-служби апарату Верховної Ради.
Фото з сайту rada.gov.ua