Унікальну колекційну гру-квест «На власні очі» презентували на засіданні Рівненської туристичної ради. Її розробили управління культури та туризму Рівненської ОДА спільно з торговельною маркою «Тур-колекшн», проект доповнили марками-малюнками місцевого художника Олексія Огня. Суть гри полягає у тому, щоб, подорожуючи Рівненською областю, відвідати якомога більше об’єктів, позначених на спеціальній мапі, та вклеїти унікальні марки у власний «Паспорт мандрівника» (на знімку).

— Кожен зможе собі запланувати за невеликий час і невеликі гроші тур вихідного дня протягом усього туристичного сезону. Загалом у грі «На власні очі» беруть участь 32 об’єкти Рівненщини, кожен з яких має унікальну туристичну марку із власним номером. «Паспорт мандрівника» та марки будь-хто може придбати на об’єктах та в центрах туристичної інформації, — розповіла заступник начальника управління культури і туризму Рівненської ОДА Ярослава Гаврилова. — Збираючи марки, мандрівники зможуть позмагатися за призи. Переможців оголошуватимуть у чотири етапи — 1 червня, 1 серпня, 27 вересня та 1 листопада. Головні призи гри — політ на літаку, відпочинок у санаторії «Червона калина» та в кінноспортивному комплексі.
Тим часом проектом уже зацікавилися профільні міністерство та комітет Верховної Ради України, в яких є ідея поширити гру на всю територію країни.

Олександра ЮРКОВА.
Фото надано Тетяною ПАНАСЮК.