Цьогорічне творче змагання, яке розпочалося 19 квітня урочистістю у Великому залі Київського будинку вчених НАН України, розгорнулося серед юних музикантів двох вікових категорій: групи "Горовиць-Дебют" (до 14 років) і молодшої групи (від 9 до 15 років).

І вже відомі перші переможці!

У результаті прослуховування виступів І-ІІ турів, які тривали протягом 19-23 квітня, журі конкурсу визначило переможців у групі "Горовиць-Дебют":

"Зірочкою" цьогорічного конкурсу молодих піаністів став семирічний Олександр Федюрко -- переможець групи "Горовиць-Дебют" у двох номінаціях (А, С). Він --представник "Горовицької" династії. Адже його брат, Роман Федюрко, також мав І премію у номінації А у цій же групі на Х Конкурсі  у 2013 році, а на ХІ Конкурсі (2016) став лауреатом ІІ премії у молодшій групі.

Вітаємо юних музикантів! :)

Також визначено учасників ІІ туру у молодшій групі, результати якого будуть відомі увечері 23 квітня.

Майбутній переможець Олександр Федюрко під час жеребкування.

 

Виступи учасників III туру й урочиста церемонія нагородження переможців відбуватимуться 24 та 25 квітня в Колонному залі імені М. В. Лисенка Національної філармонії України (Володимирський узвіз, 2).

Про підсумки та враження від ХІІ Міжнародного конкурсу молодих піаністів пам'яті Володимира Горовиця ми розповімо після його закінчення.

За допомогою отаких симпатичних і смачних пряників відбувалося жеребкування учасників ХІІ конкурсу. Задоволеними залишилися всі конкурсанти -- від найменшого до найстаршого :)

Фото надані прес-службою конкурсу.