В обласному центрі влаштували конкурс професійної майстерності «Кращий за професією» серед працівників водогінно-комунальних підприємств. Уперше такі змагання відбувалися торік. Однак тоді в них взяли участь тільки представники Полтавщини — робітники і спеціалісти водоканалів з обласного центру та Кременчука. Цього разу до них приєдналися колеги з Дніпра, Сум і Кропивницького.

На знімку: ківш екскаватора в умілих руках стає ще й... молотком.

На площі перед адмінбудівлею обласної влади свою фахову майстерність демонстрували 130 учасників конкурсу. Серед них авторитетне журі визначало найкращих слюсарів, електрогазозварників, електромонтерів, автокранівників, екскаваторників, бухгалтерів і працівників абонентських служб. Адже всі вони забезпечують функціонування однієї з найнеобхідніших для життєдіяльності будь-яких населених пунктів служб.
Після привітань керівників області та яскравої концертної програми учасники змагань узялися за виконання конкурсних завдань. Просто на очах багатьох глядачів і вболівальників вони латали труби, монтували системи водопостачання та електроживлення, розв’язували задачі з бухгалтерського обліку. Та найвидовищнішим і найзахопливішим стало суперництво підкорювачів потужної техніки. На ній, скажімо, автокранівники переносили у визначене місце звичайне відро з водою, намагаючись не розхлюпати жодної краплини.
Водночас екскаваторники за допомогою ковшів закидали у сітку баскетбольні м’ячі, грали у боулінг і навіть забивали гвіздки. Такі вправи, звісно, нагадують гру, та вона, як то кажуть, зі змістом. Адже, за словами учасників змагань, коли таким само екскаватором на міській вулиці розкопуєш наповнену кабелями траншею, то доводиться демонструвати не менш філігранну техніку.
Журі враховувало не тільки швидкість і правильність виконання завдань, а й дотримання при цьому правил безпеки. За підсумками змагань найкращими 
автокранівником і бухгалтером визнано представників Кропивницького та Кременчука. В решті номінацій перемогли господарі з «Полтававодоканалу».

Василь НЕЇЖМАК.
Фото автора.