Футбол. Матч за Суперкубок України. 21 липня.
«Шахтар» (Донецьк) — «Динамо» (Київ). 0:1. Гол: Буяльський, 18.
«Шахтар»: П’ятов, Данченко, Кривцов, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко, Патрік, Марлос, Коваленко (Тотовицький, 68), Фернандо (Болбат, 70), Мораес. Тренер — Паулу Фонсека.
«Динамо»: Бойко, Морозюк, Бурда, Кадар, Кендзьора, Буяльський (Сидорчук, 7), Шепелєв, Циганков, Че Че (Гармаш, 46, Шапаренко, 71), Вербич, Бесєдін. Тренер — Олександр Хацкевич.
Вилучено Бурду, 90+7 (два попередження), Ісмаїлі, 90+8 (неспортивна поведінка).
Рефері — Костянтин Труханов (Харків).
Одеса. «Чорноморець». 27 400 глядачів. 
26 градусів.
Долю цього гострого і драматичного поєдинку між непримиренними суперниками вирішив один епізод, який стався на 18-й хвилині. Віталій Буяльський відправив м’яча у порожні ворота після чудернацької помилки Андрія П’ятова. Досвідчений майстер, котрий перед цим матчем отримав приз найкращого воротаря попереднього сезону, намагаючись вибити м’яч, промахнувся.
Надалі було багато боротьби, на останніх хвилинах навіть виникла сутичка. Але рефері досить швидко вгамував пристрасті. Всі винуватці дістали заслужені покарання — червоні і жовті картки. А рахунок так і не змінився.

***

Паулу Фонсека свого поганого настрою і роздратування не приховував. Він формально і не досить щиро привітав переможців:
— Перш за все хочу привітати суперника. Те, чого він ніколи не робить, коли ми виграємо. Ми добре почали, повністю домінували, створювали моменти. Двічі влучали в поперечину, а кияни навіть не діставалися до наших воріт. Подарували їм гол. Це не «Динамо» провело атаку. Потім тенденція матчів з динамівцями повторилася. Вони сіли у своєму карному майданчику й оборонялися. У другому таймі гри фактично не було. Її завжди зупиняли. Постійні свистки. «Шахтар» програв, але зробив це, будучи кращим в усіх показниках, крім забитих м’ячів...
Почувши ці емоційні висловлювання, виникає запитання: то що головне у футболі — кращі показники чи забиті м’ячі?..

***

Екс-оборонець «Шахтаря» В’ячеслав Шевчук:
— «Динамо» виграло, бо було зарядженіше на перемогу. Натомість «Шахтар» діяв надто неквапливо...

***

Наставник «Динамо» Олександр Хацкевич здобув перший трофей на цій посаді:
— Володіти м’ячем та ініціативою — це ще не перемога. Так, у нас були складні моменти, але ми попереджали хлопців, що треба терпіти. Початок матчу був за «Шахтарем», біля наших воріт виникали небезпечні моменти. Однак ми здорово виходили в контратаки. Щоправда, не доводили їх до кінця, бо не вистачало завершального удару. Та ми лише втягуємося в сезон. Перемога дуже приємна. Вона додасть нам і фізичних, і моральних сил та впевненості в подальшому.

***

У Ньоні (Швейцарія) відбулося жеребкування третього відбірного раунду Ліги чемпіонів з футболу. Київському «Динамо» випало зіграти зі «Славією» (Чехія, Прага).
Перший матч відбудеться в гостях (7/8 серпня), зустріч у відповідь — у Києві (14 серпня).

Фото УПЛ.
Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.