Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 1-й тур. 25 липня.

«Динамо» (Київ) — «Ворскла» (Полтава). 1:0. Гол: Даллку, 33 (автогол).
«Динамо»: Бойко, Морозюк, Кадар, Шабанов, Кендзьора, Сидорчук, Шепелєв (Шапаренко, 75), Циганков, Буяльський, Вербич, Бєсєдін. Тренер — Олександр Хацкевич.
«Ворскла»: Шуст, Пердута, Чижов, Даллку, Сапай, Чеснаков, Кравченко (Габелок, 82), Кобахідзе (Кадемян, 71), Кулач (Мисик, 64), Ребенок, Коломоєць. Тренер — Василь Сачко.
Рефері — Віктор Копієвський (Кропивницький).
Київ. НСК «Олімпійський». Без глядачів. 21 градус.
У протистоянні срібного і бронзового призерів попереднього чемпіонату більше м’ячем володіли господарі. Але до серйозних загострень майже не доходило. Долю матчу вирішив епізод у першому таймі. Нападник киян Бєсєдін активно поборовся з воротарем Шустом (на знімку), відібрав у нього м’яч і пробив у порожні ворота. А оборонець Даллку лише підправив м’яч у сітку...
Василь Сачко:
— Красивий стадіон, якість поля чудова, незважаючи на зливу. Тільки ось шкода, що не було вболівальників.
Щодо гри, то хлопці старалися, створювали моменти, але потрібно було вичавлювати максимум зі стандартів. Прикро програвати навіть такій команді, як «Динамо». Не можна забивати у свої ворота.
— Чи «Ворскла» посилюватиметься перед Лігою Європи?
— Не все залежить від тренерського штабу. У керівництві клубу про наші побажання знають, докладають зусиль, щоб найближчим часом у нас з’явилися один-два нові виконавці. Можливо, це будуть легіонери.
Олександр Хацкевич:
— Було надто багато боротьби та зіткнень. Важко грати без вболівальників, коли чути лише тренерів, гравців та свистки арбітра.
Старт зазвичай нелегкий. Ми і торік важко починали з «Чорноморцем», коли грали за порожніх трибун. Але сьогодні три очки є, і завтра я прокинуся щасливішим, ніж сьогодні.
— Чи не замало було ударів по воротах?
— Ми надійно зіграли в обороні. Можливо, не так яскраво атакували, та на це є причини. Адже було видно, що і Циганков, і Вербич ще досить «важкі». Тому бракувало і завершального удару, і останньої передачі. Але головне — це перемога.
— Який стан Гармаша та новачка-бразильця Сідклея?
— У Дениса досить глибоке розсічення, йому наклали шви. Але він готуватиметься до поєдинку у Львові. Щодо Сідклея, то він зранку пройшов медичний контроль і потрапив до запасу. Звичайно, якби гра складалася інакше, то він би міг вийти на поле. Лише через матчі він набиратиме форму. Тепер у нас майже немає часу для тренувального процесу. Тому Сідклей завтра попрацює з молодіжною командою, поїде до Львова. Він набиратиме ігрової форми також за рахунок матчів за молодіжний склад.
— Розвідники празької «Славії» переглянули вашу гру, а що робитимете ви?
— На матч «Славії» у чемпіонаті Чехії 28 липня полетять два наші фахівці. А інформацію про суперника ми вже збираємо.
— Чому «Динамо» грає зі «Львовом» уже через два дні?
— На визначення дат матчів значний вплив має канал «Футбол». Тому завдяки йому ми й граємо не в неділю, а в суботу...

***

«Десна» (Чернігів) — «Шахтар». 0:2. Голи: Мораес, 31, Марлос, 55.
«Десна»: Литовка, Денис Фаворов, Гітченко, Братков, Люлька, Мостовий, Огиря, Артем Фаворов (Хльобас, 46), Коберідзе (Старенький, 72), Волков, Філіпов (Ковпак, 81). Тренер — Олександр Рябоконь.
«Шахтар»: П’ятов, Данченко, Хочолава, Ракицький, Матвієнко, Патрік (Майкон, 62), Степаненко, Марлос, Коваленко (Дентіньо, 76), Фернандо (Тайсон, 60), Мораес. Тренер — Паулу Фонсека.
Рефері — Анатолій Абдула (Харків).
Чернігів. Стадіон імені Юрія Гагаріна. 5 500 глядачів. 27 градусів.
У Чернігові був справжній футбольний бум. Місто не один день жило цим матчем. І не дивно, адже дебютант УПЛ приймав чемпіона країни. Хоча важко було знайти серед чернігівців оптимістів, котрі сподівалися бодай на нічию.
«Шахтар» зіграв на своєму рівні, почавши новий чемпіонат перемогою.
— Це було свято для вболівальників, — прокоментував Олександр Рябоконь. — До нас завітав чемпіон. На жаль, ми програли. Можливо, ми й створили більше моментів, але клас є клас. «Шахтар» навіть сильніший за той, який ми бачимо по телевізору...

Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.
Фото ФК «Динамо».