Підготовку третьої черги виробництва завершено у Вінниці на державному підприємстві «Електричні системи». У новому цеху створено сімсот робочих місць. Адміністрація підприємства продовжує роботу з набору персоналу. Зокрема, за підтримки обласного Центру зайнятості, з яким укладено угоду про співпрацю. За словами директора підприємства Олександра Тищенка, виробничий процес на новому підрозділі планують розпочати до кінця нинішнього року.

— Базова стратегія державного підприємства «Електричні системи» має дві складові — підвищення реального доходу працівників та поліпшення умов їхньої праці, — зазначив голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій під час ознайомлення з новим виробничим цехом. — Вирішення цих питань позитивно вплине на формування місцевого бюджету, а також розвиток інфраструктури території, на якій розташовано завод.

Підприємство розпочало роботу восени минулого року. Його створено на частині виробничих потужностей 45-го експериментального механічного заводу, що пустували. Тут виготовляють окремі комплектуючі для одного з відомих автомобільних концернів.

Уже отримали роботу 1250 працівників. Частину з них підвозять з населених пунктів, що неподалік Вінниці. Транспортні витрати оплачує підприємство. Загалом буде створено 2,5 тисячі робочих місць. Середня зарплата становить понад сім тисяч гривень.

До речі, у вересні нинішнього року, за словами Валерія Коровія, в обласному центрі розпочне працювати перша черга ще одного нового підприємства — з виробництва холодильного обладнання для харчової промисловості, де працюватимуть 500 робітників й інженерно-технічних працівників.

Вінниця.