З 17 по 21 вересня в Києві, Львові та Івано-Франківську проходитиме Восьме засідання Парламентського комітету асоціації Україна—Європейський Союз (ПКА).
 

Засідання відбуватиметься під співголовуванням Миколи Княжицького і Даріуша Росаті та за участю народних депутатів України і депутатів Європейського парламенту, представників уряду України та ЄС.

Програмою ПКА передбачено: проведення Восьмого засідання ПКА 18—19 вересня у м. Львів та м. Івано-Франківськ, офіційні зустрічі у м. Київ, круглий стіл за участю представників національних меншин, зустріч із місцевою владою, представниками малого та середнього бізнесу, студентами, а також проведення конференції на тему впровадження антикорупційної реформи.

Під час заходів буде обговорено актуальні питання порядку денного відносин України та ЄС і перспективи подальшого поглиблення цих відносин. Окрему увагу буде приділено питанню транскордонного співробітництва та безпековій і гуманітарній ситуації на сході України та в Криму, питанню національних меншин та етнічних груп, а також розвитку українських міст.

За результатами Восьмого засідання ПКА планується ухвалення Заключної заяви та рекомендацій.

Прес-служба апарату Верховної Ради.