Тривалий час у селі Березів Косівського району не було дошкільного закладу, тож малечу доводилось відправляти до сусідніх населених пунктів. А це створювало незручності для батьків та діток у розкиданому в горах гуцульському краї.

Останні приготування перед урочистостями.

Мешканці села добивалися розв’язання проблеми, однак усе впиралося в кошти. Рушієм справи став народний депутат Юрій Соловей. Завдяки програмі Президента України та клопотанню нардепа з державного бюджету виділено 500 тисяч гривень на завершення ремонтних робіт. Обладнали приміщення для другої групи, тепер можна прийняти 50 діточок.
Долучилися до відкриття дитсадка «Березунчик» районна влада, місцеві підприємці, священики та громада. Облаштували навколишню територію, ігровий майданчик. Присутні на святі голова Косівської районної ради Павло Ванджурак, березівський сільський голова Микола Гнатюк подякували всім, хто долучився до справи.
«Колись дитсадок на одну групу в Березові був. Потім його передали школі під майстерню. Тепер занедбане приміщення реанімували. Зробили добротний ремонт. Тож дошкільний заклад відповідає сучасним стандартам та вимогам. Але на цьому не збираємося зупинятися — через деякий час, після ремонтних робіт, плануємо відкрити ще одну групу», — відзначила завідувачка «Березунчика» Ярослава Крушняк.
«Дуже приємно, що впродовж останніх років наша Гуцульщина змінюється на краще. Пишаюся краєм! Маємо оновлені дороги, які з’єднують чимало населених пунктів. Відчиняють двері нові школи та садочки. Це вже третій такий заклад, який спільними зусиллями відкрили на Косівщині, а за останні роки — сьомий. У вересні в селі Малий Рожин запущено НВК І—ІІ ступенів (там також є дошкільні групи) та дитсадок «Покутянка» в Кутах. Усе це сприятиме тому, щоб тут плекали таланти. Найголовніше, щоб маленькі діти виросли справжніми патріотами своєї держави», — підсумовує Юрій Соловей.

Людмила СТРАЖНИК.
Фото Миколи ГРАБОВЕЦЬКОГО.