Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий етап. 4-й тур. 7 листопада.
Група Е. «Бенфіка» (Португалія, Лісабон) — «Аякс» (Нідерланди, Амстердам). 1:1. «Баварія» (Німеччина, Мюнхен) — АЕК (Греція, Афіни). 2:0. «Баварія» — 10 очок, «Аякс» — 8, «Бенфіка» — 4, АЕК — 0.
Група F. «Ліон» (Франція) — «Гоффенгайм» (Німеччина, Зінсгайм). 2:2.

«Манчестер Сіті» (Англія) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 6:0. Голи: Давид Сільва, 13, Жесус, 24 (п), 72 (п), 90+2, Стерлінг, 49, Магрез, 84.

«Манчестер Сіті»: Едерсон, Вокер (Даніло, 61), Стоунз, Ляпорт, Зінченко, Бернарду Сілва, Фернандіньо (Делф, 76), Давид Сільва (Гюндоган, 73), Магрез, Стерлінг, Жезус. Тренер — Госеп Гвардіола.
«Шахтар»: П’ятов, Матвієнко, Кривцов, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко, Майкон (Патрік, 77), Тайсон (Нем, 77), Коваленко, Болбат, Мораес (Кайоде, 64). Тренер — Паулу Фонсека.

Рефері — Віктор Кашшаї (Угорщина).

Манчестер. «Етігад». 52 286 глядачів. 9 градусів.

Група G. «Вікторія» (Чехія, Пльзень) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). 0:5. ЦСКА (РФ, Москва) — «Рома» (Італія). 1:2. «Реал», «Рома» — по 9, ЦСКА — 4, «Вікторія» — 1.
Група H. «Валенсія» (Іспанія) — «Янг Бойз» (Швейцарія, Берн). 3:1. «Ювентус» (Італія, Турин) — «Манчестер Юнайтед» (Англія). 1:2. «Ювентус» — 9, «Манчестер Юнайтед» — 7, «Валенсія» — 5, «Янг Бойз» — 1.

Цього разу футболісти «Манчестер Сіті» влаштували справжню гольову феєрію. А «Шахтар» вийшов на поєдинок якимось розгубленим, нібито і сам не вірив у те, що можна розраховувати на якийсь позитивний результат (принаймні на нічию).
Господарі почали забивати, не відкладаючи справу на потім. І якщо перший тайм вийшов не таким уже й результативним, то після перерви «Манчестер Сіті» відправив у ворота Андрія П’ятова чотири м’ячі.
Варто зазначити, що другий свій гол господарі забили з надто спірного 11-метрового. На 24-й хвилині матчу рефері Віктор Кашшаї поставив найбезглуздіший пенальті. Рагім Стерлінг зачепився ногою за грудку на газоні і впав. Позаду біг Микола Матвієнко, який навіть не встиг наздогнати англійця, але арбітр вирішив дати пенальті.
Кашшаї — одіозна фігура для українського футболу. 2012 року в Донецьку на Євро він не зарахував чистий гол у ворота збірної Англії, забитий Марко Девичем. Мають до нього претензії «Барселона» і «Баварія», з котрими він працював у попередніх розіграшах Ліги чемпіонів.
Та Бог із ним. Заради справедливості варто сказати, що навряд чи ця ситуація вплинула на розвиток подій на полі стадіону «Етігад». Адже команда Госепа Гвардіоли була набагато сильнішою і просто рознесла наш клуб із некоректним рахунком. Героями матчу стали Габріел Жезус, який оформив хет-трик, і Ріяд Магрез, який до двох своїх результативних передач додав красивий гол.
Одне слово, ми побачили команди немов із різних світів. Враховуючи все це, важко серйозно аналізувати побачене. Футболісти «Манчестер Сіті» переважали суперника абсолютно в усіх компонентах гри. Це був жорстокий урок для «гірників». Але треба робити висновки. Ця поразка має стати серйозним уроком для них. Зрештою потрібно доводити, що вони заслужили грати у такому серйозному турнірі.
Єдиний приємний для нас момент у цьому матчі — це пристойна гра у складі переможців оборонця збірної України Олександра Зінченка (на знімку). Він ще й результативною передачею відзначився на Стерлінга на початку другого тайму.
Тепер «Шахтареві» нічого не залишається, як максимально зібратися й обов’язково виграти два матчі, котрі залишилися: 27 листопада на виїзді у Зінсгаймі проти «Гоффенгайма» і 12 грудня у Харкові проти «Ліона». Лише тоді можна хоч до Ліги Європи потрапити за підсумками чемпіонського групового етапу.

Фото uefa.com