Лісівники Верховини не забувають ветеранів, які все життя присвятили роботі. Тож нещодавно ціла делегація від держпідприємства «Міжгірське лісове господарство» прийшла до оселі, в якій мешкає колишній колега Михайло БІЗОНЯ. До команди гостей — головного лісничого, заслуженого працівника лісу України Петра Бойка, голови профкому й начальника цеху з переробки деревини Івана Рущака, лісничого Вучківського лісництва Андрія Романишина, його помічника Олега Юрика — долучилася й голова Вучківської сільради Людмила Попович. А привід видався врочистий: Михайлу Васильовичу виповнилося нівроку красних 90 літ!

На знімку: ювіляр радий гостям.

Звісно, вручили букет розкішних квітів, торт і грамоту з конвертом. Говорили теплі сердечні слова й зичили ще довгих і радісних літ. Адже ювіляру судилося пережити багато влад: чеську, угорську, радянську і нарешті жити при незалежній Україні. Гості цікавилися не лише минулою роботою пана Бізоні, на якій він добросовісно дбав про збереження природи, турбувався про фауну і флору, будував штучні перепади для форелі на потічках, створював розсадники, — словом, стояв біля витоків місцевого лісництва.
Не так давно дідуся спіткала важка хвороба, але, дякувати Всевишньому, вдалося вирватися з лабет паралічу — ще чимчикує до сільської крамнички по хліб, відвідує служби в церкві. Михайло Васильович у солідному віці обходиться без окулярів, як шелестить газетами. До речі, про його звитяжну працю неодноразово писала районна та обласна періодика, про що свідчать збережені пожовклі часописи.
Розчулений зустріччю, ювіляр похвалився, що його батько теж прожив на білому світі солідний вік — понад сто років! «Бережемо свого дідуся», — з гордістю сказала внучка Олеся, з якою мешкають під однією стріхою. Перерахували і нащадків старожила — двох синів і дочку, трьох онуків і стількох же правнуків. Михайло Васильович бажає дочекатися й праправнуків.
— Маємо за велику честь вшанувати ветеранів, адже вони стали дороговказами у виборі професії наступним поколінням, служать своєрідним маяком сумлінної праці для нащадків зеленого цеху, — каже директор Міжгірського держлісгоспу Барна.

Василь ПИЛИПЧИНЕЦЬ, Василь НИТКА.
Фото Василя ПИЛИПЧИНЦЯ.

Міжгірський район Закарпатської області.