У Міністерстві оборони України з нагоди святкування 27-ї річниці Збройних Сил України привітали кращих військово-службовців та вручили їм урядові нагороди, відомчі відзнаки, грошові премії та цінні подарунки.

На знімку: міністр оборони України Степан Полторак, начальник Генерального штабу ЗС України генерал армії Віктор Муженко та командир 95-ї ОДШБр, повний лицар ордена Богдана Хмельницького Максим Миргородський, якому присвоєно звання полковника.


«Ми святкуємо цей день у той час, коли в Україні оголошено воєнний стан. Я хотів би переконати, що Збройні Сили напоготові й ми робимо все можливе для того, щоб не повторився 2014 рік», — зазначив міністр оборони України Степан Полторак. Він подякував «мужнім людям, які щодня виконують важливі завдання» для захисту нашої держави, і вручив їм нагороди.
Напередодні професійного свята декілька тисяч українських захисників на передовій, безпосередньо в районі проведення Операції об’єднаних сил на сході України, отримали нагороди від МОУ та Генштабу ЗСУ.
Особливо приємно було побачити серед нагороджених тих, із ким зустрічався на фронті. З Тетяною Зарицькою — прес-офіцером 25-ї бригади — довелося працювати взимку 2017 року на авдіївській промзоні. Якщо коротко її характеризувати — мужня й конкретна. Так думають багато журналістів, які тоді бували на «промці». Нині Тетяні присвоєно перше офіцерське звання — молодший лейтенант. Щиро вітаємо!

 

Прес-офіцер 25-ї бригади Тетяна Зарицька: 

 

Зима 2017 року. Авдіївська промзона.

 

5 грудня 2018 року. Під час урочистостей.

 

***

«Агресія з боку Російської Федерації не має тенденції до зменшення. Останні події в Керченській протоці, на кордоні з Росією ставлять перед ЗСУ дуже відповідальні завдання, над якими ми сьогодні працюємо, незважаючи на професійне свято», — наголосив учора під час брифінгу для ЗМІ Степан Полторак.
Він наголосив, що підготовлено низку законодавчих ініціатив та окремі зміни в закони, нормативні акти, аби покращити і прискорити можливості захисту нашої держави. Ті закони мають дати змогу швидко приймати рішення.
«Ми з’ясовуємо можливості нашої економіки і роботи окремих підприємств щодо збільшення постачання військової форми, пально-мастильних матеріалів, продовольчих запасів для того, щоб та робота, яку ми почали зі створення і поповнення необхідних запасів, була достатньою для того, щоб у разі відкритої агресії Росії проти України ми могли ефективно захищати свою країну», — сказав міністр оборони.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.
Більше фото тут - www.golos.com.ua