За добу (станом на ранок 14.12) російські найманці понад 20 разів порушили режим припинення вогню. За даними прес-центру штабу ООС, ворог відкривав вогонь із мінометів калібру 120 та 82 мм неподалік хутора Вільний, що на попаснянському напрямку, та в районі населених пунктів Водяне, Гнутове на маріупольському напрямку.
Також бойовики вели вогонь із БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил неподалік населеного пункту Кримське — на луганському напрямку, в районі населеного пункту Новгородське, що на горлівському напрямку, по населених пунктах Мар’їнка, Красногорівка, Авдіївка, Невельське — на донецькому напрямку та в районі населених пунктів Широкине та Водяне на маріупольському напрямку.
«Унаслідок бойових дій двоє військових загинули. За даними розвідки, трьох окупантів було знищено, четверо дістали поранення», — йдеться в повідомленні штабу.
За даними групи «Інформаційний спротив», в останні декілька днів найгарячіше на Донбасі було поблизу траси «Бахмутка», Світлодарської дуги, Старогнатівки, Широкиного та Павлополя і на околицях Горлівки. «Під час збройних провокацій окупанти відкривали вогонь з автоматичної стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, ручних і станкових гранатометів, зенітних установок, штатного озброєння бойових броньованих машин, а також епізодично використовували ПТРК і артилерійські знаряддя», — зазначили там.