Медична реформа необоротна, на черзі зміни на вторинному і третинному рівнях. На цьому наголосив заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Березенко за підсумками форуму «Школа сімейного лікаря», що відбувся у Києві. Участь у ньому, як повідомляє прес-служба «Солідарності», взяли понад 700 медиків — сімейних лікарів та керівників центрів первинної медичної (медико-санітарної) допомоги.

«Це — армія лікарів нової генерації, які покликані відродити медицину на селі. І вони це зроблять, я впевнений», — підкреслив Березенко та навів останні досягнення медичної реформи, розпочатої завдяки та при підтримці Президента Петра Порошенка.

За його словами, на розбудову сільської медицини виділено шість мільярдів гривень. «Ще два роки тому слова «мільярди» і «сільська медицина» не вживалися в одному реченні. Нині — це реальні кошти для будівництва сучасних амбулаторій у найвіддаленіших куточках України.

Ще два роки тому більшість людей не знали слова «телемедицина». Сьогодні вона працює в шести областях України. Ще два роки тому дуже мало лікарень надавали якісні медичні послуги, а в селі їх не було взагалі. Сьогодні — 26 мільйонів українців мають свого сімейного лікаря, а у сільських місцевостях будується 517 надсучасних об’єктів», — наголосив депутат, додавши водночас, що два роки тому лікарі «первинки» отримували, в кращому випадку, п’ять тисяч гривень, а сьогодні — 15.

«От і вся математика. За нас говорять цифри. Ми й надалі робитимемо свою роботу, аби забезпечити якісні медичні послуги. А ви можете й надалі критикувати нас...», — констатував С. Березенко.