На знімку: на змаганнях роздавали інформацію про нерест.

Фото автора.

Нерест у пониззі Дніпра супроводжується масштабним браконьєрством. З початку квітня поліція Херсонщини вже вилучила в нелегальних промисловців два центнери риби, 36 кілограмів раків і понад сотню сіток. Тих, хто безжалісно винищує водну фауну, притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності, та самими «репресіями» браконьєрства не зупинити. Саме тому херсонська організація Українського товариства мисливців та рибалок (УТМР) у нерест показала приклад європейського підходу до розв’язання проблеми. Для любителів риболовлі УТМРівці на річці Інгулець біля приміського села Садове організували міський турнір зі спортивної риболовлі.

Участь у ньому була відкритою і безплатною для всіх охочих. Але з певними умовами — насамперед ознайомитися з обмеженнями, які закон накладає на рибалок під час весняного розмноження риби. Ловити її вудкою чи спінінгом з берега, і тільки на один гачок. А все виловлене відпускати на волю. І в такій незвичайній акції проти браконьєрства зголосилися взяти участь десятки городян — від школярів до пенсіонерів віком за вісімдесят! Звісно, всі азартно чекали клювання і змагалися між собою, хто витягне ваговитішого карасика чи плітку. Але після контрольного зважування без особливих емоцій повертали їх в Інгулець, забираючи з собою тільки насолоду від споглядання плавнів та гарний настрій.

Очільник херсонських УТМРівців Віктор Мельниченко переконаний, що дружні до довкілля змагання вдалися.

І свій внесок в їх організацію зробила наша газета. Чемпіон турніру серед дорослих Володимир Бабенко та його переможець серед юніорів, дев’ятикласник Костянтин Малий отримали від «Голосу України» окремі призи — футболки та бейсболки.