Перші 16 новобранців прибули на строкову службу у військову частину 3008 Нацгвардії України, яка дислокується у Вінниці.

Фото надано прес-офіцером в/ч 3008 Анною Лазуренко.

Перші команди призовників з Вінниччини відправлено у частини Збройних Сил України та інші військові формування.

Загалом під час весняного призову облвійськкоматом заплановано підготувати до строкової служби 917 новобранців. З них 415 — у ЗСУ, 292 — у Нацгвардії, 180 — у Держприкордонслужбі, 30 — у Держслужбі транспорту. Про це повідомив заступник обласного військового комісара підполковник Михайло Дзигаленко. За його словами, більшість призовників виявляють бажання служити у серйозних військах — десантно-штурмових, Нацгвардії, Держприкордонслужбі, спецпідрозділах «Барс», «Ягуар». У цьому посадовець особисто переконався під час відправки молодого поповнення.

— Коли на обласному збірному пункті, розташованому у місті Козятин, комплектували команду для десантно-штурмових військ, потрібно було відібрати 35 призовників, — каже підполковник. — Насправді бажання виявили 124. Саме стільки хлопців зробили крок уперед після запитання, хто хоче служити десантником, чим неабияк порадували офіцерів, які прибули по новобранців з десантної частини.

Строковики з вищою освітою служитимуть 12 місяців , решта — 18 місяців. Михайло Дзигаленко наголошує, що нікого з призваної молоді не відправлятимуть до районів проведення Операції об’єднаних сил.