Івано-Франківщина приєдналася до ініційованих МОЗ Днів боротьби з меланомою та іншими раками шкіри, які триватимуть до 24 травня.

День меланоми на Прикарпатті проводять уже вдесяте. За цей час безплатно обстежили понад 380 тисяч мешканців області, виявили 1170 випадків меланоми та понад три тисячі інших раків шкіри. Більшість — на ранніх стадіях, що піддалися лікуванню.

Щоби привернути увагу до проблеми, в Івано-Франківському обласному шкірно-венеричному диспансері відбувся брифінг, який провели головний лікар закладу Іванна Цідило і завідувач кафедри дерматології і венерології Івано-Франківського медуніверситету, головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Александрук. Іванна Цідило наголосила, що меланома є однією з найагресивніших форм раку. Запорукою здоров’я шкіри є щорічні профогляди.

10 та 11 травня діагностику новоутворень шкіри в місті провели фахівці косметологічної клініки «Брасс. Здорова шкіра», обласного ШВД, на базі кафедри дерматології та венерології медуніверситету. 13 травня перевірятимуть пацієнтів міського клінічного перинатального центру. 14-21 травня — учнів загальноосвітніх шкіл, а 22-24 травня — студентів та працівників івано-франківських вишів.