Фото прес-служби обласної ради.

З нагоди Дня Європи біля Львівської обласної ради відбулося урочисте підняття прапорів України та Європейського Союзу.

У святкуваннях взяли участь представники Верховної Ради України — народний депутат України Микола Княжицький, перший заступник Керівника апарату Верховної Ради — керуючий справами Петро Боднар, а також генеральний секретар парламенту Грузії Гіві Міканадзе і генеральний секретар парламенту Республіки Вірменія Тігран Галстян.

У Львові 22—23 травня відбулася Третя робоча зустріч генеральних секретарів парламентських адміністрацій країн Східного партнерства, учасники якої також прийшли на церемонію підняття прапорів України та ЄС.

«Дуже радий вітати на Львівщині добрих друзів та партнерів України, народних депутатів, усіх, хто завітав на Львівщину і святкує День Європи. Європа давно на Львівщині. Дуже добре, що європейський шлях закріплений в Основному Законі нашої держави. Вірю, що ми будемо в Європі повноправним її членом», — наголосив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Після урочистостей розпочалося засідання Третьої робочої групи генеральних секретарів парламентських адміністрацій країн Східного партнерства, на якому обговорювали питання співпраці та поглиблення зв’язків з Європейським Союзом.

Регіональна мережа генеральних секретарів була заснована в рамках Тбіліського меморандуму для посилення ролі парламентів між партнерами східного партнерства, для обміну думками і дискусій, щоб розвивати сильні політичні партії та надавати найкращі послуги і розвивати потенціал парламентів. Кожна країна має свій досвід, власні напрацювання, якими ділиться з партнерами.

Львів.