Плавання. Кванджу (Республіка Корея). Чемпіонат світу з водних видів спорту.

Український плавець Михайло Романчук здобув срібну медаль на дистанції 1500 м вільним стилем (14.37,63).

Чемпіоном став німець Флоріан Веллброк (14.36,54). Бронзову нагороду виборов італієць Грігоріо Пальтріньєрі (14.38,75).

Отже, Романчук другий чемпіонат світу поспіль завершує зі «сріблом». Однак, якщо в Будапешті-2017 українець поступився Пальтріньєрі, то цього разу обійшов зоряного італійця, але пропустив уперед німця. Все сталося точно так само, як і на чемпіонаті Європи-2018 в Глазго.

Велоспорт. Італія. Український гонщик команди Bahrain-Merida 23-річний Марк Падун став переможцем загального заліку найпрестижнішої багатоденки Adriatica Ionica Race. Це його перший подібний успіх у кар’єрі.

Донеччанин захопив блакитну майку лідера після «королівського» третього етапу, а потім зумів утримати лідерство в генеральній кваліфікації. Останній етап протяжністю 133,5 км між Кормонсом і Трієстом українець подолав за 2:10:09 і захистив лідерство в загальному заліку.

***

Брно (Чехія). Чемпіонат Європи з маунтенбайку. Українка Яна Беломоїна виборола срібну медаль. 27-річна спортсменка поступилася тільки Йоланді Нефф зі Швейцарії. На третьому місці — німкеня Елізабет Брандау. Для Беломоїної це друга медаль чемпіонатів Європи за три роки. Нагадаємо, у 2017-му українка виборола «золото».