15 серпня стартує прийом заявок. Подати свої проекти на Громадський бюджет Львова 2019 року можна до 15 вересня. Завдяки Громадському бюджету львів’яни можуть втілювати свої проекти з розвитку міста за міський бюджет.

Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Пропозиції проектів на Громадський бюджет можна подавати до 15 вересня. Якщо цей проект вартістю до 600 тисяч гривень, то необхідно зібрати 15 підписів, якщо від 600 тисяч до 3 мільйонів гривень — 50 підписів.

Який загалом вигляд має процедура подання проекту на Громадський бюджет? Потрібно зареєструватися на сайті, повністю обдумати та описати проект, навести його суть, стратегічну мету та вирахувати приблизний кошторис. Проекти, які виносять на Громадський бюджет, повинні реалізовуватися з метою покращання інфраструктури міста. Це можуть бути нові громадські простори, дитячі майданчики, території біля дитячих садків, шкіл тощо. Важливим є те, що ремонтні роботи на об’єктах (ремонт у приміщеннях) не повинні сягати більш як 50 відсотків вартості цілого проекту, тобто 50 відсотків — ремонтні роботи, а решта 50 — закупівля нового обладнання, техніки тощо», — розповів Орест Файфурка, начальник відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради.

Додамо, що Громадський бюджет з кожним роком набуває дедалі більшої популярності серед львів’ян. Цьогоріч реалізується 54 проекти Громадського бюджету, з них майже 10 уже реалізовано.

Фото прес-служби ЛМР.