Особливу увагу приділяють їх участі у грантових програмах.

Сільські голови — найчисленніша керівна ланка в органах місцевого самоврядування краю. Її керівники по-требують чи не найбільше комунікації і поінформованості. Адже значна частина таких громад територіально «відірвана» від обласного і навіть районних центрів. Ознайомчі екскурсії дають можливість дізнатися про зразки позитивного досвіду життя інших громад, переймати їх для себе.

Саме цим керується ВОАОМС, організовуючи такі екскурсії для сільських голів. Цього разу керівники громад Мурованокуриловецького району вивчали досвід роботи Центру надання адміністративних послуг в Якушинецькій сільській об’єднаній територіальній громаді Вінницького району. Крім того, побували в реабілітаційному центрі для молодих людей із фізичними вадами «Гармонія», що діє у Вінниці.

Асоціація створила групу консультантів, які допомагають у написанні грантових проектів. 

— Ініціатива за вами, — зазначив під час зустрічі голова Вінницької облради, він також і голова Асоціації, Анатолій Олійник. — Якщо хочеш добитися позитивного результату, потрібно діяти. Не треба скаржитися на відсутність грошей, треба їх шукати. Хто шукає, той знаходить і гроші, й можливості для розвитку громади.

Голова облради наголосив на такій рисі, як наполегливість, і наводив конкретні приклади.

— Завдання Асоціації — максимально згуртувати керівників органів місцевого самоврядування для спільного вирішення питань, особливо проблемних, у межах їх повноважень, — наголосив під час зустрічі керівник секретаріату Асоціації Віктор Вікалюк. —

Слід зазначити, що ваш район найактивніший у стосунках з Асоціацією. Ми готові підтримати кожне ваше починання. Але для цього потрібні ініціативи знизу, тобто від вас самих.

Для учасників зустрічі провели екскурсію обласним центром, вони також побували на Меморіалі жертвам нацизму в роки Другої світової війни, створеному на місці колишньої ставки Гітлера «Вервольф».

Вінницька область.