За даними прес-центру штабу ООС, противник обстрілював позиції наших військових із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики гатили поблизу Пищевика, Широкиного, Новотроїцького, Павлополя, Талаківки, Пісків, Гнутового із застосуванням ручних протитанкових гранатометів, з великокаліберних кулеметів, зі стрілецької зброї. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог лупив поблизу Зайцевого та Майорська з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

«Унаслідок обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил дістав поранення, — зазначили в штабі.

Попри «режим тиші», на Донбасі продовжують гинути наші військові. У Дніпропетровській лікарні ім. Мечникова через три доби боротьби помер боєць родом із Житомирщини. Про це повідомив учора на своїй сторінці у Фейсбуку головний лікар Дніпровської обласної клінічної лікарні імені І. Мечникова Сергій Риженко.

«Три доби боролася душа. Він не просив про допомогу. Його поранення несумісне з життям. Його мозок зруйнований, тотальна ішемія, кістки черепа розламані на частини. Тиск по нулях, очі нерухомо дивляться в стелю, кома ІІІ», — написав С. Риженко.

За його словами, Дмитро отримав поранення біля селища Широкиного. Лікарі медзакладу імені І. Мечникова сподіваючись на диво, не залишали бійця, підключивши всі апарати стеження, коригуючи життєві функції, ШВЛ. Операція була неможлива. Три рази у хлопця зупинялося серце, але медикам вдавалося його запускати. Увечері 12 серпня Дмитро помер.

Російські найманці на окупованих територіях Донбасу поширюють провокаційні неправдиві повідомлення про діяльність Збройних Сил України. Принаймні про це повідомили в прес-службі Головного управління розвідки Міноборони України.

«Загарбники активізували заходи з формування антиукраїнських настроїв серед населення на окупованих територіях Донеччини та Луганщини. Зокрема, окупанти збільшили кількість фейкових повідомлень про нібито підготовку підрозділів Об’єднаних сил до наступальної операції. Таким чином терористи намагаються виправдовувати власні порушення режиму припинення вогню та проведення позапланових мобілізаційних тренувань. Антиукраїнську пропаганду окупанти поширюють через підконтрольні медіаресурси», — йдеться в повідомленні відомства.

Ілюстрація: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation (Facebook).