«Гарячу лінію» 0-800-500-078 та електронну поштову скриньку 400800@ukr.net, на які кожен небайдужий мешканець області може повідомити про функціонування нелегальних автозаправок у своєму населеному пункті, запустила Рівненська ОДА.

Нагадаємо, що під час робочої поїздки на Рівненщину Президент Володимир Зеленський дав завдання новопризначеному голові ОДА Віталію Ковалю ліквідувати «тіньові» заправки. Керівник області закликав громадян повідомляти на «гарячу лінію» про незаконні АЗС. Адже до цього спонукає статистика втрат бюджету. Нині збитки від незаконної торгівлі нафтопродуктами в області оцінюються у 200 млн грн на рік, зокрема від несплати податків втрачають і місцеві бюджети — 84 млн грн. Це співмірно коштам, які виділяються регіону на реалізацію інвестиційних проектів з Держфонду регіонального розвитку. Або втричі більше субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ.

«Легалізуємо «тіньові» автозаправки області — міста й райони Рівненщини отримуватимуть більші надходження, зможуть витрачати ці кошти для поліпшення життя своїх мешканців. Ми багато говоримо про зміни — давайте почнемо змінюватися самі. Оберемо не дешевше на кілька гривень пальне на «тіньових» заправках, а, до прикладу, кращі школи для наших дітей. Долучайтеся до цього процесу!» — наголосив Віталій Коваль.