Навіть у Рівному газету «Голос України» не доставляють своєчасно. Скажімо, суботній номер приносять у кращому випадку в понеділок. Як повідомили на пошті, все тому, що вихідні для листонош зробили в суботу і неділю, тоді як раніше вихідні у рівненських листонош були у неділю та понеділок. Тоді не було проблем з доставкою всеукраїнських щоденних газет.

Ще гірша ситуація у селах, куди газету доставляють двічі на тиждень, чим позбавляють читачів права на «свіжу» інформацію. Адже у поліських селах не у всіх є Інтернет, як і кошти, щоб оплачувати за його користування.

Звертаюсь до нового уряду: наведіть нарешті порядок в «Укрпошті», із величезними зарплатами, які отримує її керівництво. Навіть у Президента країни, в якого колосальна відповідальність, такої нема. Хіба це справедливо? Та й зарплату потрібно платити за хорошу роботу, а її ми, пересічні люди, на місцях не відчуваємо. Навпаки, пошту знищують, як свого часу «Укртелеком». То чи не варто повернути її під опіку держави?

Листоношам платять копійки, бо у селах вони працюють не на повні ставки. Як розповіли листоноші, це приблизно дві тисячі гривень на місяць (а в генерального директора «Укрпошти», читали у ЗМІ, оклад понад 700 тисяч гривень). Дехто тримається місця лише для стажу, а більшість — ні: розраховуються, виїжджають на заробітки за кордон. Тож скоро не буде кому ні періодику, ні пенсії, ні поштові відправлення доставляти. Та й керівники пошти на місцях не можуть впливати на виконавську дисципліну тих же операторів, листонош: бояться, аби ті не розрахувалися.

Ольга ДАНИЛЮК.
Рівне.

Лідія ГОНЧАРЕНКО.
Млинів
Рівненської області.

Віктор ПРИТУЛА.
Новоград-Волинський
Житомирської області.