Закладено його в рамках конкурсу «На кращий дендрологічний парк, сквер чи пам’ятну алею», оголошеного в 2018 році Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства спільно з обласною організацією Товариства лісівників і галузевою профспілкою.

Вперше конкурс проводився у 2017-му серед школярів, які пропонували проекти благоустрою та озеленення пришкільних територій. Минулого року змагання оголосили серед громад та сільрад.

Проект парку в Маневичах розробила та подала на конкурс селищна рада на чолі з її головою Олександром Гаврилюком. Роботу визнали найкращою із 63, які надійшли з усієї області. Друге місце посів проект «Алея слави імені Сергія Приймачука» (село Полиці Камінь-Каширського району), третє — проект скверу у селищі Заболоття Ратнівського району.

Проект у селі Полиця за участю лісівників реалізували першим, виконано заплановане і в Маневичах, на черзі — сквер у Заболотті.

Над створенням дендропарку на вулиці Комарова працювали колективи: Колківського, Поліського, Городоцького та Маневицького лісгоспів. Тут висаджено понад 30 видів дерев та чагарників, багато з яких є рідкісними на Волині. Тут облаштовано клумби, встановлено альтанки, лавочки, прокладено доріжки. Посадовці району відзначали активну співпрацю лісівників із місцевими громадами.

— «Зелені» проекти й надалі будуть спільною традицією лісівників та активних громад, — зазначив начальник облуправління лісового і мисливського господарства Олександр Кватирко. До речі, саме він став ініціатором соцпроектів ландшафтних дизайнів.