«Жахлива трагедія на Одещині. Зіткнення маршрутки і вантажівки. Дев’ять людей загинули. Це не вкладається в голові», — зазначила лідер фракції «Батьківщини» Юлія Тимошенко у Фейсбуці та підкреслила, що безпека дорожнього руху в Україні давно повинна стати одним із пріоритетів національної безпеки, адже ми втрачаємо на наших дорогах людей більше, ніж на війні.

«Автошляхи в жахливому стані. Я гадаю — одні з найгірших у світі: яма на ямі, колійність, вибоїни, відсутність розмітки та необхідних дорожніх знаків. Я вже не кажу про правила пасажирських перевезень, а точніше — про їх цілковиту відсутність. Перевозять людей хто хоче і як хоче. Без жодних реальних дозволів, допусків, ліцензій та елементарних правил безпеки», — наголосила Ю. Тимошенко та повідомила, що на найближчому засіданні Верховної Ради та під час особистих зустрічей із посадовцями вимагатиме негайно наводити порядок на дорогах, ремонтувати автошляхи та встановлювати наджорсткі і чіткі правила перевезень пасажирів.

До речі, у квітні цього року уряд затвердив зміни до Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року, на фінансування якої планується спрямувати 8,7 мільярда гривень. Зокрема, у проекті Держбюджету на 2020 рік на розвиток дорожньої інфраструктури передбачено 74,4 мільярда гривень, з яких 3,2 мільярда планується спрямувати на заходи з безпеки дорожнього руху.

Вл. інф.