Від початку фестивалю вже проведено понад три десятки заходів у Києві, Житомирі, Бердичеві та Верхівні на відзначення 220-річчя від дня народження видатного французького письменника, життя і творчість якого тісно пов’язані з Україною. На гостей свята чекала концертна програма за участю вітчизняних, польських і французьких артистів, художня виставка «Бальзак очима українців», пісочне шоу тощо. Вперше прозвучав твір французького композитора Жана Аві «Єво, благословенна будь» у виконанні камерного хору Національної музичної академії ім. Чайковського «Consonance».

Фестиваль відвідали посол Франції Етьєн де Понсен, два заступники мера міста Тур (рідного міста письменника), президент Асоціації «Бальзак-Ганська», кавалер ордена Почесного легіону Жан Рош (на знімку праворуч).

А напередодні Balzac Weekend у Києві, у сквері на вулиці Бульварно-Кудрявській, урочисто відкрили бюст Оноре де Бальзака. Погруддя ще 1965 року створив відомий скульптор Василь Бородай, а постамент виготовили з гранітної брили, привезеної з Верхівні. Символічно, що пам’ятник знайшов своє місце поблизу статуї Анни Київської — ще однієї славетної постаті французько-української історії — та поруч із Посольством Франції в Україні.

Фото з сайту rio-berdychiv.info.