Захід відбувся за участі представників обласної та місцевої влад, громадських об’єднань, експертів.

Початок роботи форуму мав теоретично-дискусійний характер. Голова Громадської ради при Донецькій облдержадміністрації Ірина Степанова (на знімку) запросила делегатів до спільного розгляду шляхів реалізації проекту «Добре врядування та залученість громадян на території Східної України». Ішлося, зо-крема, про реальні умови та ризики, дорожню карту з реалізації кращих практик е-демократії на сході України, про досвід UN RPP у галузі громадської безпеки й соціальної згуртованості, про перспективи та виклики громадянського суспільства.

Також цього дня учасники форуму розглянули проблеми розбудови інституту громадських рад у сучасних умовах на регіональному рівні. Мова йшла також про формування Всеукраїнської ради голів громадських рад, стратегію розвитку громадянського суспільства. Присутні здійснювали моніторинг стану громадських рад у Донецькій та Луганській областях, обговорювали перспективи розвитку місцевого самоврядування в умовах реформ та зміцнення кадрового потенціалу на Донеччині.

Окрему увагу зосередили на розбудові потенціалу молодіжних громадських рад, налагодженні системи співпраці громадських об’єднань та органів влади, наданні послуг громадянам через мережу незалежних Консультаційних бюро для громадян та формуванні громадської думки.

Наступного дня відбувалася робота в групах. Вона була зосереджена на розгляді тем, присвячених інноваційним інструментам аналізу та контролю в громадах, впровадженню принципів партисипативної демократії у діяльність органів влади та формуванню громадянських платформ прийняття рішень у громадах. Також ішлося про адмінреформи та зміцнення інституціональної спроможності громад як органів місцевої влади. Проведено круглий стіл для пілотних громад зі створення Універсальних платформ е-демократії в цільових громадах Донецької та Луганської областях.

На форумі відбулися презентації вироблених рекомендацій щодо подальшої реалізації Стратегії розвитку громадянського суспільства та формування громадських платформ прийняття рішень.

Фото прес-служби Донецької ОДА.