За підтримки народного депутата України Дениса Дзензерського (на знімку) в Харкові організовано перші в Україні змагання з карате-до серед спортсменів з вадами опорно-рухового апарату, які пересуваються на інвалідних візках.
За словами Дениса Дзензерського, такі спортивні заходи дають можливість людям з деякими фізичними обмеженнями, але з активною життєвою позицією, максимально виявити себе й досягти поставлених перед собою цілей і результатів.
«Я займаюся карате вже понад два роки. До сьогодні я брала участь тільки в показових виступах, їздила на спортивно-реабілітаційні збори з карате до Євпаторії. І от нарешті випав шанс взяти участь у чемпіонаті такого рівня, адже раніше в Україні ніколи не проводили подібних заходів для спортсменів з вадами опорно-рухового апарату», — розповідає золотий призер турніру Уляна 
Смирнова.
Варто зазначити, що цей турнір — один із кроків на шляху до участі на чемпіонаті світу, який відбудеться у Бремені (Німеччина).
Загалом у 4-му Міжнародному турнірі Kharkov Open з карате-до взяло участь майже 400 спортсменів з України, Росії, Азербайджану, Туреччини, Білорусі та Грузії.