Це — спільний проект міськради та Європейського банку реконструкції та розвитку з модернізації системи централізованого теплопостачання Луцька. Він передбачав заміну застарілих тепломереж, закриття підвальних котелень, монтаж індивідуальних теплопунктів у 200 багатоквартирних будинках, а також встановлення котла на біопаливі в уже діючій газовій котельні.

Тендер на встановлення котла на біопаливі було оголошено ще у липні 2016 року. Участь у ньому взяли вісім компаній. Переможцем стала французька «Енертекс САРЛ». У новий комплекс входить котел, що працює на деревній трісці, з номінальним тепловим навантаженням у п’ять мегаватів, автоматизований склад палива, подрібнювач деревини, а також інші необхідні комплектуючі.

Нині дерев’яну тріску на підприємство постачають, але згодом на місці самостійно дробитимуть деревину. Котельня у міжопалювальний період забезпечуватиме гарячою водою мікрорайон Луцького підшипникового заводу. А в опалювальний цей котел допомагатиме вже діючому тут газовому надавати теплоносій.