Участь у ньому взяв голова Тернопільської обласної ради, віце-президент УАРОР Віктор Овчарук (на знімку ліворуч).

Серед питань порядку денного — стан і перспективи впровадження реформи органів місцевого самоврядування та територіальної організації влади, першочергові завдання децентралізації, нормативне забезпечення місцевих виборів на новій територіальній основі та пропозиції до держбюджету, а також внутрішньоорганізаційної діяльності Української асоціації районних та обласних рад.

На засіданні вирішили, що Українська асоціація районних та обласних рад звернеться до Верховної Ради, Президента та уряду з рекомендаціями щодо першочергових завдань реформування органів місцевого самоврядування та територіальної організації влади. «Правління асоціації районних та обласних рад рекомендує прийняти зміни до Конституції для подальшого успіху реформи децентралізації, — зазначив Віктор Овчарук. — А саме: щодо розмежування повноважень між місцевим самоврядуванням та органами державної влади, вилучення з конституційного регулювання місцевих адміністрацій, утворення виконавчих органів для обласних та районних рад.

Окрім цього, порушувалося питання і місцевих виборів. Вони повинні відбуватися на новій територіальній основі з новосформованими районами та громадами. Відтак потрібно ухвалити ближчим часом закони «Про адмінтерустрій» та «Про засади адмінтерустрою».

Саме з такими пропозиціями Українська асоціація районних та обласних рад спрямує звернення до керівництва краї-ни. Відповідне рішення прийняли на засіданні правління асоціації.

Тернопільська область.

Фото з сайту Тернопільської облради.