Розташований у селі Прилісне Маневицького району торфобрикетний завод «Сойне» державного підприємства «Волиньторф» — найпотужніший в Україні.

Вони просять залишити це виробництво у державній формі власності, що гарантуватиме забезпечення бюджетної сфери та населення області дешевим місцевим паливом. Зокрема обранці громади відзначають, що нині із 34 торфобрикетних заводів в Україні стабільно працюють лише три: один — у Рівненській області та два — в Маневицькому районі на Волині, що входять до складу державного підприємства «Волиньторф». Обидва разом постачають на ринок 70 відсотків усіх торфобрикетів, які виготовляються в Україні.

Підприємство «Волиньторф» є найбільшим платником податків у районі. Воно забезпечує централізованим теплопостачанням житловий масив, школу, дитячий садочок, амбулаторію, Будинок культури села Прилісне та альтернативним видом палива населення, бюджетні установи Волинської та сусідніх областей. Використання торфобрикетів вдвічі здешевлює витрати на паливо порівняно з природним газом. На підприємстві працює понад 430 осіб.

Щоб не допустити значного подорожчання продукції або взагалі припинення роботи підприємства, депутати райради просять залишити «Волиньторф» у державній власності.

Фото автора.