На знімку: директор Інституту законодавства Верховної Ради України, академік НАН України, академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор Олександр Копиленко, Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук, директор Інституту держави і права імені В. М. Корецького академік Національної академії наук України Юрій Шемшученко.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.     

У залі засідань Вченої ради столичного Інституту держави і права імені В. М. Корецького НАНУ відбулася презентація третього заключного тому «Енциклопедії міжнародного права». Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав колектив інституту із завершенням цієї наукової праці та «появою в світі цього фундаментального тритомного наукового видання, можна сказати, подією в українському правничому житті». А також привітав присутніх із Днем юриста. «Юрист — це не професія, юрист — це стиль мислення, спосіб життя і фундамент майбутнього, — наголосив Руслан Стефанчук. — Я хочу підкреслити, що право є мистецтво добра і справедливості». 

Перший том цього унікального у науковому і видавничому сенсі видання побачив світ у 2014 році, а другий — наприкінці 2017-го у видавництві «Академперіодика» («Голос України» вже писав про цю подію 22 травня 2019 року).

Це перше в Україні багатотомне видання, яке є систематизованим зводом знань про міжнародне публічне право. 

Багатотомник побачив світ завдяки науковому колективу Інституту держави і права імені В. М. Корецького на чолі з його директором академіком НАНУ Юрієм Шемшученком та відомому фахівцю у сфері міжнародного права доктору юридичних наук, професору, члену-кореспонденту Національної академії правових наук України Володимиру Денисову.

На завершення офіційної частини Юрій Шемшученко вручив тритомне видання Першому заступнику Голови Верховної Ради України Руслану Стефанчуку. А він запевнив присутніх, що ця енциклопедія займе найпочесніше місце на книжковій полиці.