Розташований він біля місцевого ліцею, однак поспішатимуть туди не лише його учні. Майданчик стане ще одним центром активного дозвілля всіх містян, на ньому тренуватимуться також вихованці дитячо-юнацької спортивної школи.

Споруджували його за кошти всієї громади. Зокрема, зі скарбниці Пирятинської ОТГ було виділено майже 1,5 млн грн, ще 740 тис. грн додали з обласного бюджету. Це дало змогу облаштувати не лише поле для гри у міні-футбол, а й зони для команд-учасниць змагань та глядачів, які уболіватимуть за своїх улюбленців, сидячи у зручних кріслах під накриттям.

За словами депутата обласної ради й одного з ініціаторів програми будівництва подібних споруд Івана Близнюка, в регіоні вже звели 157 спортмайданчиків зі штучним покриттям. Але такі сучасні й облаштовані за європейськими стандартами, як у Пирятині, є лише в кількох найбільших містах Полтавщини. Після коротких урочистостей з нагоди відкриття вихованці ДЮСШ випробували новеньке футбольне поле (на знімку). І, звісно, залишилися задоволені умовами для тренувань. Вони зіграли тут і перший футбольний матч.

До речі, це не єдиний масштабний спортивний проект, реалізований у Пирятині після створення ОТГ. Наша газета вже повідомляла про введення в експлуатацію басейну, який почав діяти в найбільшому загальноосвітньому навчальному закладі громади.

Фото з сайту Пирятинської ОТГ.