Стан здоров’я екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, котрий перебуває в лікарні після отримання травми голови під Святошинським райуправлінням міліції Києва, покращився. Про це повідомила його дружина Ірина Луценко в ефірі «Громадського телебачення».

«Загрози такої, щоб були некоординовані чи незрозумілі реакції організму, немає», — заявила вона. Водночас Ірина Луценко додала, начебто довідка клініки «Соціовимір», що проводила аналіз крові її чоловіка на вміст алкоголю, є сфальшованою. «Ніякого візуального огляду не було. А наступного дня вже з’явилася інформація, що нібито було виявлено в крові, я можу помилятися в цифрі, 0,57 проміле, що дорівнює неповному бокалу вина або склянці пива», — заявила вона. При цьому дружина екс-міністра вкотре наголосила, що Луценко вживав лише настоянку для лікування горла.
Юрія Луценка в лікарні відвідали іноземні дипломати — посол США Джеффрі Пайєтт, посол ФРН Кристоф Вайль, посол Європейського Союзу Ян Томбінський і посол Швеції Андреас фон Бекерату, повідомила прес-служба громадського руху «Третя українська республіка», лідером якого є Луценко.
Як повідомлялося, Департамент охорони здоров’я КМДА підтвердив інформацію, надану головним лікарем Київської міської наркологічної лікарні «Соціотерапія» Володимиром Ярим, щодо проведення аналізу крові у Юрія Луценка та виявлення вмісту алкоголю у його крові.
Розслідування за фактами подій у ніч з 10 на 11 січня у Святошинському районі столиці триває, повідомили у прес-службі прокуратури м. Києва. Подружжя Луценків погодилося надати свідчення у справі. У рамках розслідування призначено п’ять судово-медичних експертиз. У слідчих в наявності є близько 40 Гб відеоматеріалів з місць подій, які наразі ретельно вивчаються та опрацьовуються. 
В Управлінні зв’язків із громадськістю МВС України на сайті МВС ідеться, що відповідно до вимог Закону України «Про міліцію» працівники міліції мають право застосовувати заходи фізичного впливу, спеціальні засоби і вогнепальну зброю у випадках і в порядку, передбачених цим законом. «Зокрема, стаття 13 дозволяє застосувати заходи фізичного впливу для припинення правопорушень, подолання протидії законним вимогам міліції, яка здійснюється із застосуванням сили щодо працівників міліції, а стаття 14 регламентує застосування спеціальних засобів для захисту громадян і самозахисту від нападу та інших дій, що створюють загрозу їх життю або здоров’ю, а також для припинення масових заворушень і групових порушень громадського порядку».