Передача нових зразків техніки ГУ ДСНС у Донецькій області відбувалася на базі Центру безпеки громадян у місті Миколаївка за участю заступника голови Держслужби України з надзвичайних ситуацій Руслана Білошицького, заступника голови ОДА Вадима Філашкіна та начальника ГУ ДСНС в області Олексія Мігріна.

Спеціальний аварійно-рятувальний автомобіль на базі шасі Ford Ranger, придбаний згідно з Держпрограмою підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року, став гідним поповненням для аварійно-рятувального загону спецпризначення. Він стане у пригоді під час проведення першочергових аварійно-рятувальних робіт, ліквідації наслідків ДТП, заходів з пошуку постраждалих, надання їм домедичної допомоги тощо.

У рамках реалізації проекту безоплатної допомоги уряду України від уряду Китайської Народної Республіки рятувальники Донеччини отримали пожежну автодрабину та автомобільний кран. Цю техніку передано на озброєння 3-го Державного пожежно-рятувального загону та Аварійно-рятувального загону відповідно.

За кошти обласного бюджету, виділені відповідно до Програми економічного і соціального розвитку Донецької області на 2019 рік та в рамках реалізації основних напрямів розвитку на 2020-й і 2021 роки, були придбані два автогідропідіймача, 82 комплекти спеціального пожежного одягу, понад 1,5 тис. пожежних рукавів та 15 комплектів гірничорятувального альпіністського спорядження, яке розподілять між підрозділами ДСНС.

«Рятувальники Донеччини є визнаними фахівцями своєї справи, і нові техніка та спецодяг допоможуть їм у виконанні професійних обов’язків, — сказав Вадим Філашкін. — З 1 квітня 2020 року все це обладнання буде задіяно на лінії розмежування. Адже цього року ми поставили перед собою важливе завдання з відновлення зруйнованих будівель, що були пошкоджені під час бойових дій».

Фото прес-служби ГУ ДСНС України у Донецькій області.