Про це інформує місцева влада міст. Так, навчальний процес тимчасово зупинено у школах Житомирської, Одеської, Донецької, Сумської та Запорізької областей. Оголошено карантин у деяких школах Черкащини. Тут протягом останнього тижня від пневмонії померли дві особи. Крім того, повідомляється, що в деяких регіонах дитячі садочки теж зупинять роботу, якщо кількість хворих у групах перевищуватиме 20%. Медики тим часом зазначають, що нинішній штам грипу небезпечний тим, що буквально за лічені години дає ускладнення на легені і починає розвиватися пневмонія. Тож медпрацівники радять обмежити контакти, уникати людних місць, а при виявленні симптомів одразу звертатися до лікаря.
 

На Сумщині закрили на карантин майже два десятки навчальних закладів, бо багато дітей занедужали на грип та ГРВІ. За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Дмитра Кравцова, показники сезонної захворюваності сягнули у регіоні порогового рівня. Загальна кількість хворих становить майже 6 тисяч осіб, з яких понад 68 відсотків — діти, інформує наш власкор Володимир ЧЕРНОВ.

***
 

«Ситуація із захворюваністю на грип та ГРВІ в Донецькій області повністю контрольована», — про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко. Також зазначається, що дослідженнями підтверджена циркуляція на території області вірусів грипу типу А. Клінічний перебіг зафіксованих випадків захворювання відносно легкий. Для запобігання поширенню інфекції у 59 школах повністю зупинено навчання, у 9 школах — частково, передає власний кореспондент у Донецькій області Владислав ЛЕОШКО.

***

На Луганщині епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип також не перевищено — він становить 29,47%. Загалом за тиждень на ГРВІ захворіло понад 2570 осіб, з яких діти до 14 років становлять 68,4%. 139 хворих госпіталізовано. За матеріалами Луганського обласного лабораторного центру МОЗ України ситуація не характеризується як складна, водночас на окремих територіях влада вже зупиняє навчальний процес у загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах. Зокрема у школах та дитсадках Сєвєродонецька. А на Новопсковщині його тимчасово зупинено в опорному закладі освіти Новопсковської селищної ради. Тут захворіли понад 170 учнів із 684, дізнався наш кореспондент Павло ВОРОНЦОВ.

***

В Ужгороді карантин поки що не запроваджують, оскільки ситуація тут відносно стабільна, хоча є ознаки активізації, повідомляє наш кореспондент Василь НИТКА, посилаючись на управління охорони здоров’я міськради і міськрайонної філії Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України. Загалом на понеділок, 27 січня, зареєстровано 741 випадок звернень по медичну допомогу з приводу ГРВІ. Із загальної кількості хворих дітей до 17 років — 453, на 159 осіб більше, ніж попереднього тижня, а захворюваність серед дорослого населення міста — 288 осіб, минулого тижня — 305.