В Ужгородському міськрайонному суді відбувся розгляд клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу двом особам — тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 315 тисяч гривень за кожного.

Цьому передувало те, що в суботу в селищі Нижні Ворота Воловецького району затримали членів організованого злочинного угруповання. Про це інформують з відділу комунікації поліції Закарпатської області.

Правоохоронці не виключають, що вони причетні до стрілянини в Мукачеві. Це місцевому телеканалу підтвердила й дружина одного з тих чоловіків, які проїжджали в автівках через стаціонарний пост поліції в Нижніх Воротах.

До речі, пост розташовано на трасі Київ — Чоп при в’їзді в Закарпатську область.

Під час затримання водій автомобіля «Мерседес-Бенц», 41-річний житель Мукачева, та водій позашляховика «Toйотa», 40-річний житель Вінниччини, вчинили активний опір законним вимогам поліцейських та намагалися скоїти на них наїзд. Це також офіційне твердження поліції.

Окрім них, у салонах позашляховиків перебувало ще п’ятеро осіб — жителі столиці, Волинської області та Мукачева. Під час огляду автомобілів правоохоронці виявили зброю — автомат і два пістолети.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України, тобто посягання на життя правоохоронця.

А вже 10 лютого Ужгородський міськрайонний суд, повідомляють далі з відділу комунікації поліції Закарпатської області, погодив клопотання слідчого та обрав двом підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тож це судове рішення, можна стверджувати, стало наслідком тієї стрілянини в Мукачеві, коли було поранено двох осіб. Це трапилося 7 лютого. Ось як офіційно інформувалося про злочин: о 09:50 до поліції надійшло повідомлення про стрілянину на вулиці Сєченова. Заявник повідомив, що чув постріли та бачив, як водії двох транспортних засобів стріляли в бік один одного, після чого обидва позашляховики-«кубики» поїхали в невідомому напрямку. 

На місці події працювало керівництво ГУ НП у Закарпатській області, слідчо-оперативна група, експерти, кінологи.

Тоді поранення отримали двоє чоловіків. 24-річний та 40-річний мукачівці. Стрілянина в Мукачеві сколихнула регіон. А депутати Мукачівської міськради вже після обіду 7 лютого зібралися на позачергову сесію й звернулися до Президента Володимира Зеленського із закликом про надання Мукачеву невідкладної і дієвої правоохоронної допомоги: «Мукачівська міська рада змушена звернутися до вас за особистим втручанням через вкрай загрозливу криміногенну ситуацію, яка склалася в нашому місті. Підтвердженням цього є черговий зухвалий інцидент із застосуванням вогнепальної зброї, внаслідок чого госпіталізовано двох осіб із вогнепальними пораненнями». Депутати зазначили, що стрілянина в спальному районі наражала на реальну небезпеку мешканців 86-тисячного міста. Далі обранці стверджували, що Мукачево «жодним чином не можна вважати якимось особливим осередком злочинності, а проблеми з правопорушеннями в місті загалом такі, як в інших містах країни».

Та водночас вказали, що на вулицях міста критично мало патрулів і патрульних екіпажів, профілактична робота із запобігання правопорушенням звелася до паперових звітів. Відтак депутати закликали силовиків провести оперативне й профілактичне відпрацювання міста із залученням висококваліфікованих, досвідчених працівників з кримінального блоку. Просили також Президента В. Зеленського змінити керівництво міського управління поліції, посиливши його особовий склад фахівцями з інших регіонів країни.

Ужгород.