Українська Русь — не Московія. Ця теза має бути основною під час вивчення історії України, і вона червоною ниткою проходить через навчальний посібник «Україна-Русь vs Московія: настільна книга», який представили у Хмельницькому Сергій Крамар (на знімку) та його співавтор Олексій Тимощук. 

Автори, а це голова Господарського суду Хмельницької області та журналіст, намагалися за допомогою історичних фактів показати особливості української ідентичності та відмінності, що є між народами, які століття називали братами.

Готуючи видання, дослідники активно співпрацювали не тільки з істориками та правознавцями, а й з освітянами, щоб створити підручник, який би ніс історичну правду і водночас допомагав патріотичному вихованню молоді.

Книжка, що вийшла накладом дві тисячі екземплярів, була рекомендована до друку Інститутом проблем виховання Національної академії педагогічних наук України. Тепер її передадуть у навчальні заклади краю. А електронний варіант у відкритому доступі розміщений на сайті Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.

Фото Хмельницької обласної ради.