Народний депутат України від "Слуги народу", заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубінський подає заяву до Державного бюро розслідування стосовно Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля – щодо незабезпечення населення протиепідемічними засобами в умовах жорсткого карантину.

Посилення карантину, за умови невиконання державою своїх найважливіших функцій, яке передбачають ухвалені постанови Кабміну, – безвідповідальне і деструктивне – написав парламентарій у своєму Телеграм. – Воно не тільки неефективне в боротьбі з епідемією, що може спостерігати кожен із нас, але фактично кидає напризволяще мільйони людей, яким забороняється виходити на вулицю, проте держава та органи місцевого самоврядування не можуть забезпечити їх усім життєво необхідним в епідеміологічний період.

Політик нагадав, що згідно із законодавством у період епідеміологічної ситуації центральні і місцеві влади "зобов'язані за рахунок видатків відповідних бюджетів та позабюджетних фондів забезпечити громадян усіма необхідними засобами індивідуального захисту – від масок до антисептиків".

"Особливо підкреслю, що вчинення цих злочинів вищими посадовими особами держави з використанням умов надзвичайної ситуації є обтяжуючою покарання обставиною на підставі ст. 67 КК України», – зазначив він.

"Голос України".