Це найвищий показник дебютних добових проявів коронавірусу з початку пандемії.

«За минулу добу захворіли 994 людини. З них 64 дитини, а також 103 медпрацівники. Було госпіталізовано 206 осіб. Зафіксовано 16 летальних випадків. Водночас одужали 349 пацієнтів», — розповів міністр.

За весь час пандемії занедужали 40 008 людей. З них 2 936 дітей і 6 346 медпрацівників. «Усього одужали 17 758 осіб. А летальних випадків — 1 067», — таку статистику вчора на брифінгу озвучив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

За цей період найбільше нових випадків виявили у Львівській (204), Одеській (95), Закарпатській (85) областях, Києві (85) і Рівненській (84) області. У Херсонській і Луганській областях нових випадків COVID-19 не виявили. Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті Системи моніторингу поширення епідемії коронавірусу Ради національної безпеки і оборони.

Щоправда, дані РНБО по Києву дещо відрізняються від показників, озвучених головою КМДА. У Телеграм Віталій Кличко поінформував: «Кількість жителів Києва, у яких за минулу добу виявили захворювання на коронавірус, збільшилася на 81 людину. На сьогодні у столиці вже 4 609 підтверджених випадків захворювання на COVID-19». Найбільше випадків захворювання виявили в Дарницькому районі — 13. В Оболонському і Солом’янському — по 12. У Шевченківському районі — 9 випадків.

Дитячі табори й оздоровчі установи в період карантину, до 31 липня, не відкриються, повідомляє прес-служба КМДА. Однак на відповідних територіях забезпечуватимуть безпечні умови, а також дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів для подальшого відкриття. На території Києва налічується вісім закладів, що розташовані в заміській зоні. За інформацією їхніх керівників, до подальшого відкриття готові сім закладів, а саме: МДЦ «Артек», ДОЗ «Хвиля», ДОТ «Сокіл», ДОК «Антей», ОТ «Лідер», ДОТ «Лісовий», ДПЗОВ «Пуща-Водиця». ДЗСТ «Жовтень», який є підрозділом дочірнього підприємства «Клінічний санаторій «Жовтень», відкриватися в 2020 році не планує.

***

Як повідомив на брифінгу очільник вітчизняного МОЗ, внесено зміни до національного протоколу лікування COVID-19. «У тому числі було розглянуто питання внесення додаткових лікарських засобів, тобто розширення цього протоколу, яке базується на нашому досвіді, на клінічних випробуваннях і на досвіді інших країн. Наприклад, було ухвалено рішення про включення в наш клінічний протокол такого препарату, як дексаметазон», — заявив Максим Степанов.