На Полтавщині завершили виплати допомоги за другий квартал нинішнього року членам сімей осіб, які перебувають у полоні або безвісти зникли у зоні проведення АТО (ООС).

Таку виплату в розмірі двох прожиткових мінімумів у розрахунку на одну особу (4 054 грн) через банківські установи або відділення «Укрпошти» вже отримали десять земляків. Оскільки з 1 липня нинішнього року розмір прожиткового мінімуму змінився, то вже з наступного кварталу й розмір грошових виплат згаданим мешканцям області збільшиться до 4 236 гривень.

Такі виплати згаданим категоріям громадян були запроваджені на Полтавщині у 2020 році на виконання обласної комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення. Причому в червні депутати облради за ініціативою фахівців департаменту соціального захисту населення ОДА внесли до неї зміни, збільшивши розмір щоквартальних виплат саме до двох прожиткових мінімумів.

Водночас, як повідомила власкору «Голосу України» директорка згаданого департаменту Людмила Корнієнко, в рамках тієї програми забезпечується виплата щомісячної допомоги 95 сім’ям з дітьми загиблих (померлих) учасників АТО (ООС) в розмірі одного прожиткового мінімуму на особу. З 1 липня її розмір становить 2 118 гривень.