Під час відкриття Центру безпеки громадян у селі Бабчинці.

Фото з Фейсбук-сторінки Бабчинецької ОТГ.

Три служби екстреної допомоги об’єднали під одним дахом — пожежно-рятувальну, поліцейську і меддопомоги.

«Безпека громадян — найважливіше завдання органів місцевого самоврядування, — зазначила на відкритті голова Бабчинецької ОТГ Ніна Зварич. — Це нова якість послуг і спроможність повноцінно убезпечити життя мешканців».

За словами керівника громади, впродовж двох років, поки тривали роботи, істотну допомогу надавала народний депутат України Лариса Білозір. Мешканці вдячні їй за відстоювання інтересів. У своєму виступі пані Лариса наголосила, що тепер мешканці семи населених пунктів Бабчинецької ОТГ зможуть на ділі отримувати екстрену допомогу. Дуже важливо, що вона матиме комплексний характер. За її словами, це конкретний приклад децентралізації, реформи місцевого самоврядування.

Керівник облуправління ДСНС Руслан Шевчук передав новій структурі пожежне авто та комплекти захисного одягу для рятувальників. Спонсори вручили генератор, інші подарунки, що сприятимуть роботі працівників центру.

Вартість нового об’єкта становить 5,3 млн грн. Левову частку з цієї суми, понад чотири мільйони, ОТГ отримала від Держфонду регіонального розвитку, решта — кошти громади і спонсорів.

Тим часом у селі завершують роботи зі створення ще одного центру —ЦНАПу. Як пояснила керівник громади, невдовзі мешканці громади отримуватимуть понад сто видів послуг.